Stiri

Turismul romanesc, imun la Coronavirus. Declaratii Alin Burcea, Paralela 45/ In China e dezastru

 

“Agentiile de turism din Romania nu sunt afectate major de epidemia din China, cauzata de Coronavirus”, a declarat in exclusivitate pentru reporterspecial.ro, Alin Burcea, patronul si presedintele Agentiei Paralela 45.

” Nu exista un impact important asupra  turismului, ci doar in ceea ce priveste grupurile din China, care, evident, au fost anulate. Noi am anulat deja calatoriile a trei grupuri de cetateni chinezi, care trebuiau sa sosesaca in tara. Atat. Oricum, in Romania nu veneau, ca turisti, multi chinezi. Doar vreo cateva mii pe an. Deranjul cel mare este la ei, in China. Epidemia a dat o mare lovitura turismului din China, ca de altfel tuturor domeniilor economice”, a mai spus Alin Burcea.

In schimb, epidemia a adus tursimul din China in pragul dezastrului. In conditiile in care tot mai multe tari inchid granitele cetatenilor chinezi, pentru a nu-si expune cetatenii riscului infectarii cu Coronavirus, sunt anulate, rand pe rand, toate sejururile cumparate de chinezi. Se estimeaza ca, anual, 150 de milioane de chinezi viziteaza alte tari in scop exclusiv turistic. Destinatile cele mai frecventate sunt Taiwan, Hong Kong, Macao, Thailanda, Australia, Noua Seelanda, dar si Germania, Spania, Italia. Pierderile in turismul chinez, cauzate de Coronavirus, sunt de ordinul miliardelor de dolari.

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You