Stiri

Tratamentul de moment pentru infectia cu Coronavirus

de Cristian Botez

Specialisti in epidemiologie si farmacologie spun ca este foarte putin probabil ca un vaccin anti Coronavirus sa fie elaborat inn mai putin de 18 luni, doar cei mai optimisti cred intr-un termen mai scurt, de doar o jumatate de an. Aceasta, daca nu se iau in calcul ipotezele potrivit carora acesta ar fi fost deja pus la punct, urmand sa fie pus la dispozitia generala in momentul in care se va ajunge la o intelegere privind acoperirea costurilor legate de tot procesul de elaborare, de la perioada de cercetare si testare pana la punerea in productie.

Pana atunci, tot ce este legat de tratament poate fi cuprins in numai cateva repere  deja publice. In acest articol, informatii sintetizate de dr. Maria Louisa Diaconu, medic specialist de familie.

“Infecţia cu noul coronavirus (Covid-19)

Diagnosticul infecţiei se face prin detecţia ARN viral în exudatul nazo-faringial şi spută.
Tratamentul este simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale (în cazurile severe). Există mai multe medicamente cu acţiune antivirală experimentate în prezent (ex. Remdesivir) şi, de curând, imunoglobulinele specifice, obţinute de la foştii bolnavi.
În prezent nu există un vaccin. Cercetări intense pentru obţinerea acestuia se fac în mai multe ţări, dar cu o posibilă punere pe piaţă doar în următoarele 6-18 luni”.

 

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You