Stiri

KirK Douglas a murit la 103 ani. Legendarul actor s-a stins din viata la resedinta sa din Beverlly Hills

 

Legendarul actor american, Kirk Douglas s-a stins din viata la 103 ani. Ultimul supravietuitor al ceea ce este numita The Golden Age of Hollywood, Kirk Douglas, tatal aproape la fel de celebrului Michael Douglas, pe numele sau adevarat Issur Danielovitch Demsky, s-a nascut in 1916, la Amsterdam, statul New York, si provenea dintr-o familie de imigranti, el mai avand sase surori.  A fost actor, regizor si producator. Kirk Douglas a debutat in cinematografie in 1946, in filmul The Strange Love Of Martha Ivers, in care a jucat alaturi de Barbara Stanwick.

S-a remarcat si in 1949, in rolul unui boxer fara fara scrupule, in filmul “The Champion”, pentru care a primit o nominalizare la Acadaemy Award For The Best Actor. Apoi, in 1950, in “A Young Boy With A Horn”, alaturi de Lauren Bacall si Doris Day.

In 1960, a facut un rol exceptional in celebrul “Spartacus”. Intre anii 1970 si 2008, Kirk Douglas a jucat si a fost protagonist in peste 40 de filme si showuri tv, filmul “There Was A Crooked Man”, alaturi de Henry Fonda, fiind un film de referinta in acea perioada. In 1973 a regizat primul sau film, “Scalawag”. In 1980, iarasi un rol de execeptie, cel al comnadantului USS Nimitz, in filmul “The Final Countdown”, avand ca subiect atacul japonezilor asupra bazei militare de la Pearl Harbour, Pacific. De altfel, Kirk Douglas a fost sub arme, ca puscas marin, in USS Army, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Din filmografia sa mai fac parte si fabulosul film de crime comedy, “Tough Guys”, unde a,jucat alaturi de alte legende ale cinematografiei hollywoodiene, Burt Lancaster, Ely Wallach si Charlels Durning. Cariera sa a fost incununata de zeci de premii cinematografice dar si de multe onoruri pentru ceea ce a insemnat ca personalitate publica. Rest In Peace Kirk Douglas!

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You