Stiri

Guvernatoarea prefecturii Tokyo: ”Olimpiada nu se anuleaza!”

Yuriko Koike, governor of Tokyo, listens during a news conference in Tokyo, Japan, on Wednesday, Aug. 31, 2016. Koike told reporters that the move of the iconic Tsukiji fish market to a new site in Toyosu will be postponed. Photographer: Akio Kon/Bloomberg

Guvernatoarea prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, a negat categoric orice intenţie de anulare a Jocurilor Olimpice de vară, din cauza epidemiei de coronavirus izbucnită în China şi care afectează mai multe ţări, printre care şi Japonia, informează Agentia de presa spaniola EFE.

„Nu există niciun fapt care să indice acest lucru. Vreau să dezmint”, a declarat în cursul unei conferinţe de presă doamna Koike, una dintre principalele figuri legate de pregătirile olimpice, în legătură cu zvonurile pe această temă, care au circulat în ultimele zile.

Yuriko Koike a evocat această temă la câteva ore după ce guvernul Japoniei a anunţat decizia sa de a interzice intrarea în ţară a persoanelor în cazul cărora se confirmă că sunt infectate cu noul coronavirus, apărut în oraşul chinez Wuhan.

Epidemia de coronavirus a afectat 14 persoane în Japonia, potrivit ultimului bilanţ oficial, în timp ce în China sunt aproape 14.500 de persoane infectate şi  359de decese înregistrate pana la 2 februarie.

China este ţara care trimite cel mai mare număr de turişti în Japonia şi majoritatea cazurilor detectate în această ţară au fost cetăţeni chinezi care trăiesc în Japonia sau au venit ca turişti în ultimele săptămâni.

„Comitetul de organizare Tokyo-2020 ia măsuri ca răspuns la declaraţia OMS (…). În orice caz, avem deja o echipă specială pentru a ne putea pregăti în vederea riscurilor posibile, astfel încât totul să fie în siguranţă”, a adăugat doamna Koike.

Marţea trecută, după ce primele cazuri de coronavirus au apărut în Japonia, comitetul de organizare Tokyo 2020 a publicat o declaraţie generică, în care a precizat că va „colabora cu părţile implicate, care vor examina cu atenţie orice incidenţă a maladiilor infecţioase”. „Vom examina toate contramăsurile care ar putea fi necesare cu organizaţiile relevante”, potrivit comunicatului.((Agentia de presa spaniola EFE)

 

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You