Stiri
Trending

Corespondenta speciala din Tokyo/ 6 cazuri de infectie Coronavirus; 300 de japonezi asteapta sa fie evacuati

Corespondenta speciala, pentru reporterspecial.ro, Elena LuleaFoto, arhiva: Cristian Botez

Japonia are până la această oră șase cazuri confirmate de infectie cu Coronavirus, inclusiv un caz fără ca pacientul să fi calatorit în Wuhan, China. Alarmant este că două din persoanele infectate, intoarse din calatoria in China, nu prezentau nici un simptom extern, febră, strănut sau tuse, dar erau purtătoare de virus. In dimineata zilei de 30 ianuarie, un al doilea charter solicitat de guvernul japonez a repatriat din Wuhan peste 210 persoane, din care 13 cu simptome, au fost spitalizate pentru monitorizare. Restul persoanelor sunt tinute în carantină pentru încă două săptămâni , chiar dacă nu au prezentat nici un fel de simptome, pentru a evita eventualitatea unor cazuri in care virusul poate fi prezent in faza incipienta.

La aceasta ora se poarta negocieri cu guvernul chinez in vederea repatrierii altor circa 300 de japonezi aflati in Wuhan. Autoritatile japoneze solicita populatiei luarea masurilor de precauție legate de igiena generala: 1. spalarea frecventa a mainilor cu sapun din abundenta si mai ales intre degete ; 2. aerisirea frecventa a camerelor pentru a evita stagnarea si multiplicarea virusului; 3. dezinfectarea mesei si chiuvetei, a locului de activitate, toaletei; 4. purtarea mastilor in spatiile publice pentru a evita imprastierea virusului catre persoane sanatoase si schimbarea regulata a mastilor, cel putin zilnic; 5. anuntarea telefonica a unitatilor medicale sau al unui numar de telefon special alocat in cazul aparitiei unor simptome alarmante, inainte de prezentarea la clinica sau spital.

Elena Lulea, bucuresteanca la origine, este stabilita in Japonia de 20 de ani. In anii ’90 a fost jurnalista la UniPlus Radio Bucuresti, primul post de radio infiinat dupa Revolutie.

Fotografii: 1. Fotografie facuta de Cristian Botez in Osaka(arhiva); 2. Elena Lulea, in China

 

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You