Reportaj

Romanii infectati in China nu pot fi transportati in tara

De Cristian Botez

“Odata depistat ca fiind infectat cu Coronavirus si aflat internat sub tratament, un om nu poate fi transportat, dintr-o tara in alta, pe nicio cale, fie rutiera, feroviara sau aeriana”, a declarat,  in exclusivitate pentru reporterspecial.ro, dr. Valentin Dinga, medic specialist in urgente, presedintele  ONG “Live To Save Lives”. “Organizez de ani de zile transporturi aeriane medicale si stiu foarte bine ce spun. Nu exista aeronova medicala, nici macar militara, care sa aiba sau sa organizeze un habitaclu perfect, izolat total, care sa dea asigurari ca un virus nu poate scapa de sub control, ca nu poate contamina. Aici este vorba de un lant intreg de etape in care se poate produce contaminarea. In cazul in care un pacient infectat cu Coronavirus este scos din spital si transportat spre aeroport, manipulate in incinta acestuia pana la aeronava medicala, virusul se poate raspandi, prin aer sau prin atingerea suprafetelor de contact, pe tot traseul”.

Potrivit manualului medical IATA(International Air Transport Association), care reglementeaza si transporturile medicale, un astfel de zbor trebuie sa primeasca auorizatii speciale, atat din partea autoritatii aeroportului de unde decoleaza aeronava, cat si din partea aeroporturilor care sunt tranzitate in drum spre destinate. Autorizarile se dau in baza unor rapoarte medicale specifice, bine documentate. In caz de risc mare de contaminare, zborul nu este autorizat.

In acest moment in Wuhan exista, potrivit datelor Ministerului  de Externe din Romania, un singur cetatean roman, care a solicitat deja repatrierea. Pe langa acesta, si-au mai facut  anuntata existenta alti doi romani, care se afla in localitati din apropiere deWuhan.

In fotografie, dr. Valentin Dinga

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You