Profesorul Virgil Musta: ”Cei care nu cred în vaccin nu ar trebui să se vaccineze”

Profesorul Virgil Musta: ”Cei care nu cred în vaccin nu ar trebui să se vaccineze”
de Cristian Botez
Declarație surprinzătoare a profesorului dr. Virgil Musta, medic primar specialist în boli infecțioase, de la Spitalul ”Victor Babes” din Timișoara: „Cei care nu cred în COVID nu ar trebui să se vaccineze”!. Declarația a fost făcută ieri, la un postul de televiziune Antena 3. „Decizia de vaccinare este o decizie individuală. Nimeni nu este obligat să se vaccineze. Și ceea ce este important, este ca oamenii să cunoască adevărul despre vaccin, să aibă încredere în specialiști și să evalueze singuri beneficiile și riscurile. Dacă ei consideră că beneficiile sunt în favoarea vaccinării, eu recomand să se vaccineze. Nu este un act în care cineva este obligat să facă vaccinul și eu cred că nimeni nu caută să convingă oamenii să se vaccineze dacă nu este necesar.”
Profesorul Musta este cel care, la mijlocul lunii martie, anul trecut, anunța că institutul ONCOGEN, din Timișoara, elaborase primul vaccine anti COVID 19, urmând ca acesta să intre în faza testării. Semnatarul acestui articol a fost primul jurnalist care a adus în atenția publicului larg această realizare, preluând informații de pe site-ul official al ONCOGEN. Romania a elaborat vaccinul anti COVID-19. Primele 1000 de doze. ONCOGEN Timisoara anunță începerea testelor”, scria atunci, reporterspecial.ro
Aceasta, în contextul în care, la acel moment, la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara, unde profesa și profesează și acum, prof. dr. Virgil Musta, se înregistrau mai bine de jumătate din cazurile vindecate de COVID 19, din totalul raportat de cele 5-6 spitale din România care tratau infectatți cu virusul provenit din China.
Ulterior, producția nu s-a mai realizat, în presă transpirând, divergențe apărute între speciliștii din timișoara și Ministerul Sănătății, dar și alte instituții, care nu aveau nicio legătură cu medicina, dar care sunt puternic implicate în deciziile statului(unii vorbesc chiar de Serviciile secrete).
Oficial, la acea vreme se invocase lipsa unui sintetizator de peptide(polimeri scurți formați prin legarea, într-o anumită ordine, a ma multor aminoacizi), instlație indispensabilă procesului de cercetare și elaborare a unui vaccin antiviral. Profesorul Musta declara atunci: „Dacă nu avem rezultatele așteptate, va mai trebui să sintetizăm o tură de peptide. De aceea deplângeam lipsa unui sintetizator de peptide care nu există în România, iar în alte țări e pe toate drumurile, fiindcă acesta ne-ar fi permis să sintetizăm totul într-o săptămână, nu să așteptăm două luni să primim peptide de la cei care pot sintetiza.”
Numele profesorului dr. Streinu-Cercel, după informațiile vehiculate în media, nu ar fi fost străine(sic!) de aceste jocuri subterane. Cert este că vaccinul nu a mai fost produs, așa cum a aștepta o țară întreagă, ajungandu-se astfel, la zece luni de la acele momente, ca populația României să fie vaccinată cu un produs străin(sic!), cel având marca Pfeizer-Biontech.
/