Reportaj

Ordonante fericite de Pasti! Bucuresti, aprilie 2020

Un articol si fotografii de Cristian Botez

Pastele ortodox din  2020 reprezinta, cu siguranta, cele mai triste sarbatori Pascale din Romania, de cand este consemnata cultura sociala, poate chiar istoria din Romania. Intr-o Pandemie mondiala, situatie in care nu stim, si nici nu stim daca vom stii vreodata, unde, cum, de ce, din vina umana a cui, din ce capriciu al Naturii a inceput totul, iata-ne, popor credincios, iubitor intru credinta in Domnul Isus Cristos, intr-un moment de mare cumpana spirituala si existential-materiala.

Autoritatile, pe care nu le mai percepem de cateva luni bune, ca pe buni sau mai putin buni, administratori ai vietii noastre sociale, in disperarea de a face fata situatiei, de a arata ca vor, ca pot, ca stiu sa faca fata catastrofei, iau masuri mai mult decat controversate. Aceste Ordonante Militare, un mijloc legislativ scos din palarie, pentru a da o greutate, pentru a parea altceva decat ceea ce emiteau/decretau pana acum.. Cat de subit a murit, speram definitv, acea lume politicianista, spulberata instantaneu de un suflu al naturii, semn al micimii autoproclamatelor marimi pe Pamant!

Ordonatele Militare, asadar, facute pe genunchi, ajustate, corectate de la o zi la alta, schioape toate-intr-un fel de inteles, atata vreme cat guvernantii si cohorta de specialisti din domeniile implicate, s-au izbit brusc de ceva pe care nu l-au prevazut, de care nu stiau, pentru care nu erau pregatiti si pe care incearca, asa cum o face toata omenirea, sa-l desluseasca din mers, s-au transformat, Ordonantele, printr- proasta concepere si aplicare, in instrumente de opresiune, mijloace de timorare a populatiei. Ordonantele Militare emise de Guvernul Romaniei, liberal, prin conjunctura, spre marea usurare a PSD(acronimele nu se articuleaza!) au o parte buna! Mentin sau incearca sa mentina ordinea si sa stapaneasca acea parte a populatiei nesabuita, care, prin incultura generala, prin comportament antisocial specific unor etnii sau prin prostie pur si simplu, pun in pericol siguranta majoritatii conationalilor.

Partea proasta a acestor Ordonantei rezida insa, in proasta aplicare! Politistii din teren, de la Politia Nationala sau cea Locala, jandarmii, din teren(pentru militari, alta abordare), la ordinele unor sefi, care, pana la aceasta panedemie, jucau in alt film, s-au trezit pusi in situatia de a fi pusi sa dea amenzi aberante, de la 2.000 la 10.000(sau cat or mai fi acum, caci cuantumurile se chimba peste noapte) unor cetateni care, in cele mai multe cazuri, sunt pasnici, nu se deplaseaza in zone aglomerate, nu reprezinta un pericol de “raspandire a virusului”. “Organele de constatare” din teren s-au trezit , peste noapte, cu puteri depline asupra buzunarului omului, asupra demnitatii acestuia, avand ocazia, legiferata prin aceste discutabiule Ordonante Militare, sa umileasaca omul simplu, contribuabilul, pe cel care, prin plata catre stat a impozitelor, asigura inclusiv salariile noilor satrapi(in fond, si ei victime ale sefilor lor, acestia, la randul lor, slugi ale Guvernului, ale politicienilor).

Scurtand discursul, care, in detalii si dezvoltari specifice pe paliere multiple, ar putea lua amploarea unui tratat despre degradare si dezumanizare a unei societati sau a unui manual de instaurare in foarte scurt timp istoric(saptamani, luni) a unei dictaturi, ideea e ca autoritatile au facut praf Sarbatorile Pascale ale romanilor, din deja cumplitul an 2020!

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You