Reportaj

O zi de tabără la Jandarmerie. 200 de copii fericiți printre luptătorii „bleu-gendarme”/de Cristian Botez

O zi de tabără la Jandarmerie. 200 de copii fericiți printre luptătorii „bleu-gendarme

de Cristian Botez

Reflexul cetățeanului, atunci, când este pomenită Jandarmeria, este de a se asocia numele acestei instituții cu situații belicoase. Fie că e  vorba de confruntări de stradă, în timpul mișcărilor de protest, organizate sau mai mult ori mai puțin spontane, de confruntări între facțiunile dure ale galeriilor echipelor de fotbal, sau de descinderi în forță la evenimente derulate în zona interlopă a societății.

Am descins, folosesc termenul ca amuzament, ieri, 6 august, în fieful Jandarmeriei Române situat, pentru cei care nu cunosc deja, din DN1, chiar pe strada, cum atlfel, Jandarmeriei, pentru a participa la un eveniment aflat în contrast total cu cele enumerate mai sus. Și mă refer la activitățile jandarmilor din zona de de contact cu societatea civilă. În baza vizitată, destinată de regulă  instrucției jandarmilor, a fost organizat un eveniment, derulat sub numele „o zi de tabără la Jandarmerie”, dedicat unui număr de 200 de copii nevoiași din vecinătatea Capitalei și din câteva județe limitrofe, copii insituționalizați în stabilimente sociale sau provenți din familii defavorizate.

În mod firesc, ar fi urmat să fac o cronică a acestui eveniment, dar am renunțat la actul jurnalistic în favoarea colegilor de breaslă în uniformă, ca să spun așa, din cadrul direcției de comunicare a Jandarmeriei. Drept pentru care reproduc aici textul elaborat de către aceștia, text trimis de George Ene, de la revista Jandarmeria Română.

„Probabil vă întrebați unde suntem și ce facem astăzi. Ei bine, suntem în Baza de Pregătire a Jandarmeriei Române, unde are loc un eveniment dedicat copiilor din Centrele de Asistență Socială din București și din țară, pe care l au denumit “O Zi de Tabără la Jandarmerie”.

Dacă, de obicei, Jandarmeria era cea care eram mergea la copiii din Centrele de Asistență Socială pentru a le face acestora o surpriză, acum s au  gândit să-i cheme la ei și să vadă ce înseamnă o zi de tabără la Jandarmerie. Cu această ocazie, le-au pregătit acestora mai multe activități:  prezentarea autospecialelor, ateliere cu materiale din dotare, ateliere interactive, tiroliana jandarmeriei montane, jocuri sportive, activități tip Aventura Park, exerciții demonstrative de autoapărare, exerciții de tip antitero, un exercițiu de drill, fanfara jandarmeriei, o bucătărie mobilă de tip campanie, unde copiii vor învăța să gătească. De asemenea au și un elicopter, cu sprijinul IGAv și animalele de serviciu, cai și câini. Cei de la Jandarmerie au speranța că finalul activității va fi unul de succes și asta nu va face decât să i bucure și să i oblige ca la anul să repete acestă activitate și, poate, chiar să devină o tradiție, de ce nu”.

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You