Reportaj

Militarii au iesit la control cu armele si vehicule de teren Humvee. Echipa comuna cu politisti si jandarmi

Militarii au iesit la control cu armele si vehicule de teren Humvee pentru a doua zi la rand. Ei fac echipa comuna cu politisti si jandarmi

 

Fotoreportaj, in Piata Romana: Cristian Botez

Am fost azi prin zonele in care se organizasera puncte de control si filtre pentru vehiculele care circulau porin Capitala. Pentru mine, ca participant activ la Revolutia din decembrie 1989, nu a fost deloc neobisnuit sa vad vehicule militare si militari inarmati cu pistoale automate pe strada, dar pentru majoritatea civillor imaginile erau socante.
Daca acum 30 de ani scenele erau terifiante pentru ca se tragea cu munitie de razboi si oameni cadeau rapusi de gloante, murind sau alegandu-se cu rani urate, plagi impuscate in cap, torace, abdomen, membre, acum inamicul este unul invizibil, tacut si nemilos, iar armata si oamenii legii, politisti si jandarmi nu il vizeaza in mod direct.
Misunea lor este de a sigura ordinea in oras, de a-i face pe oameni sa inteleaga ca nu trebuie sa circule fara un motiv bine intemeiat prin oras, si aceasta, in mod evdient, pentru a impiedica cat mai mult contactul, apropierea dintre oameni, care ar putea favoriza raspandirea virusului.
Cele mai multe fotografii sunt facute in zona Pietei Romane unde era instalat un astfel de punct de control, format din militari care venisera cu doua vehicule militare de teren Humvee, politisti ai Poltiei Capitalei, dar si agenti de la Brigada Politiei Rutiere.

Grupurile de control, organizate in cele mai importante intersectii din Centru sau in zone prin care se face intrarea sau iesirea din oras, erau mixte, constituite din militari, politisti de la Politia nationala sau cea locala, acestia din urma recent preluati in subordine, de la primarii, de catre Politia Capitalei. Pe langa acestia mai erau prezenti, in stationare de scurta durata, agenti de la Politia Rutiera, precum si jandarmi.

Militarii si politistii vizau atat controlul documentelor soferilor si al ventualului pasager, potrivit orodonantei miliutare, in autoturisme fiin permisa prezenta a maxim doua persoane, cat si controlul portbagajelor, mai ales in cazul autovehiculelor cu alt numar de inamtriculare decat de Bucuresti.

In cursul zilei de azi au aplicate peste 5000 de amenzi pentru “zadarnicirea combaterii raspandirii bolilor, insumand aproximativ 7,5 milioane de lei.

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You