Reportaj
Trending

Coronavirus in Romania: 9 infectati pana cum, 3 vindecati. Ultimul infectat este un barbat din Hunedoara

 

La nivel național, sunt în carantină 16 persoane, în timp ce alte 12.927 sunt izolate la domiciliu. Până la acest moment, în România au fost confirmate 9 cazuri de infecție cu coronavirus, trei pacienți fiind vindecați și externați.

Informațiile transmise sâmbătă de Centrul de comunicare strategică:
Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus). Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate și externate deja.

În acest moment, cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

 

Starea lor de sănătate se prezintă dupăcum urmează:

Pacienții internați la Timișoara și Craiova nu au simptome și sunt într-o stare generală bună.

  • Pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași au o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră.

Vineri, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgență 112, cele mai multe fiind efectuate din Timișoara – 14. De asemenea, în cursul zilei de ieri au fost efectuate 1079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetățenilor.Cetățenii români din străinătate pot solicita informații la numărul de telefon +4021.320.20.20.La nivel național se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.927 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu.

Cazurile de infectare cu coronavirus confirmate în România:

  1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2-3 Cazurile 2 – 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. – declarată vindecată pe 5 martie

4Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. – declarat vindecat pe 5 martie

5.Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6.Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7.O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

8.Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

9.Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.

 

 

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You