Reportaj

Caz revoltător la Spitalul județean Galați. La un pas să fie internată cu bolnavi COVID, după un test COVID fals pozitiv

O investigație de Cristian Botez

Maria Văcăruș, în vârstă de 68 de ani, din comuna Bogdănești, județul Bacău, a fost la un pas să fie internată la un loc cu bolnavi infectați cu SARCOV 2, la Spitalul Județean din Galați, după ce a fost depistată în mod eronat cu COVID 19, în camera de gardă a unității medicale.

Femeia venise la Spitalul din Galați, unde lucrează și sora sa, Cristina Bozian, ca infirmieră, pentru a face o investigație la Computer Tomograf, după ce în urmă cu câteva săptămâni, la spitalul din Moinești, județul Bacău, I se descoprise o tumoră pe intestinal subțire.

Pe 29 martie, la Galați, în ziua când s-a dus la Camera Gardă, după ce i s-a verificat nivelul tensiunii arteriale și după ce i s-a făcut și un EKG, Maria Văcăruș a fost testată, la cererea medicului chirurg care urma să o consulte, și COVID. De precizat că maria Văcăruș se simțea bine și nu avea simptome de infectare cu SARCOV 2.

În prezența sorei sale, asistentele de laborator i-au prelevat mucus și salivă, din nas și gât, apoi i s-a spus să aștepte rezultatul testului PCR. Cele două femei au ieșit afară, în curtea spitalului, iar puțin după ora 12.00 au fost sunate. ”Ne pare rău„, li s-a comunicat. ”testul COVID a ieșit pozitiv.

Maria Văcăruș mai să nu leșine de spaimă. S-au dus în camera de gardă și  au întrebat dacă sigur Acela este rezultatul. Li s-a confirmat. Maria Văcăruș, după ce s-a sfătuit cu sora sa, Cristina Bozian, a refuzat internarea, semnând documente în acest sens. Deja un brancardier era pregătit cu un căruț ca să o transporte la containerul din curtea spitalului unde erau băgați pacienții depistați cu COVID, în așteptarea eliberării unor louri în Secția COVID a Spitalului Județean Galați. În aceași zi Maria Văcăruș a plecat acsă, la Bogdănești, județul Bacău. Între timp, Cristina Bozian a contactat o clinică particulară din Onești, și și-a programat sora pentru o nouă testare COVID. Pe 30 martie, dimineață afost testate, a doua zi dimineață i- sa- comunicat rezultatul. NEGATIV.

Între timp DSP Galați anunțase DSP Bacău că pacienta Văcăruș fusese depistată pozitiv la testarea COVID. DSP Bacău a anunțat medical de familiei al Marianei Văcăruș, care i-a telefonat și îndemnat-o să se izoleze în casă și să nu părăsească în niciun chip domiciliul.

Pe 31 martie, Maria Văcăru s-a trezita la poartă cu două mașini cu echipaje de Poliție, care i-au spus că cineva anunțase DSP că ar fi fost văzută în Onești desi avea interdicția să părăsească domiciliul. Femeia le-a arătat, revoltată, testul NEGATIV. A doua zi, la domiciliul Mariei Văcăruș a venit o ambulanță. I s-a făcut, la poartă, un test rapid, care a ieșit negativ. Totodată, i-a sa mai făcut un test care urma să fie prelucrat la spitalul din Onești. A doua zi avenit și rezultatul acestui test. A treia ară, NEGATIV!

Așadar, dacă Maria Văcăruș nu a ar fi pus la îndoială primul test, de la Spitalul Județean din Galați, care ieșise POZITIV în mod eronat, aceasta ar fi fost internată alături de alți pacienți, cu adevărat infectați cu SARCOV 2, aproape sigur, urmând să se infecteze și ea. Femeie în vârstă de 68, cu tumoră pe intestinul subțire, cu alte afecțiuni, inclusiv ale ficatului, serioase. In mod evident, Mariei Văcăruș i s-ar fi pus serios în pericol viața!

Deosebit de revoltată, Maria Văcăruș a contactat deja un avocat și este hotărâtă să afle cum s-a ajuns să fie tratată într-un mod atât de superficial, încât să i se pună viața în cumpănă. Mai mult, ea se gândește dacă nu există cumva, din motive suspecte, interese de altă natură ca la Spitalul Județean din Galați să fie raportați cât mai mulți pacienți infectați cu SARCOV 2.

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You