Reportaj

Bursele europene, in picaj. Londra, pierde 9.81%, Paris, 12.28, Frankfurt,12.25. Milano scade cu 16.92%

Bursa din Londra a închis cu o cădere de 9,81%, cea mai proastă ședință din octombrie 1987, pe fondul epidemiei de coronavirus și a dezamăgirii provocate de măsurile anunțate de BCE, potrivit AFP, preluat de Hotnews. Bursa din Paris a cunoscut cea mai proastă ședință din istoria sa și a închis cu o scădere de -12,28%.

Cea mai proastă ședință din 1989 și pe Bursa din Frankfurt, care a căzut cu 12,24%. De la începutul anului, bursa a pierdut 30,9%.
Bursa din Milano a pierdut joi 16,92%, cea mai proastă ședință de la crearea indicelui FTSE Mib în 1998.Și Bursa din New York continua să scadă puternic după reluarea tranzacțiilor, întrerupte la puțin timp după deschidere.

Prăbușirea indicelui S&P 500 cu 7% a declanșat automat mecanismul de întrerupere a tranzacțiilor timp de un sfert de oră. Este pentru a doua oară în această săptămână, după luni, când acest mecanism este declanșat.
Dacă indicele care reprezintă cele mai mari 500 de companii cotate pe Wall Street pierde 13%, un al doilea mecasnism de stopare a tranzacțiilor, cu aceeași durată, este declanșat.

Panica era prezentă și pe Bursa din Paris, unde indicele CAC 40 se prăbușea cu 10,10%.Cu o jumătate de oră înainte de închidere, Bursa din Londra se prăbușea cu peste 10%.In jurul orei 16.00 GMT, indicele FTSE-100 cădea cu 10,04%, la 5.286,37 puncte, îndeptându-se spre una dintre cele mai proaste ședințe din istoria sa.
Creat în 1984, FTSE-100 a cunoscut cea mai proastă ședință în 20 octombrie 1987, când s-a prăbușit cu 12,22% la închidere.

Bursa britanică a evoluat pe roșu încă de la deschidere, după interdicția anunțată de președintele american Donald Trump privind călătorii din spațiul Schengen către Statele Unite.
Dar pierderile s-au agravat după-amiază după anunțurile considerate dezamăgitoare ale Băncii Centrale Europene (BCE) care nu au liniștit investitorii panicați de propagarea coronavirusului și de efectul de paralizie tot mai accentuat asupra economiei.
Sectoarele turismului și călătoriilor erau lovite din plin. Carnival pierdea 17,36% iar grupul aerian IAG, proprietarul British Airways, 13,45%.
Lanțurile de cinematografe Cineworld pierdeau 24,19% până la 66,94 pence.

 

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You