Reportaj

04.03.2020. Ciudateniile cifrelor epidemiei in lume. China, 80270 cazuri, India, 6 cazuri

de Cristian Botez

In timp ce in China, in toate regiunile ei, se inregistrau, azi, 4 martrie, 80270 de cazuri cu imbolnaviri cauzate de Coronavirus, cu 2871 de decese confirmate, in India, a doua tara asiatica, din punctul de vedere al populatiei, erau confirmate doar 6 cazuri de infectare si niciun deces provocat de COVID-19.

De precizat ca cele doua tari au populatii aproape egale, China avand aproximativ 1,386 miliarde de locuitori, iar India, 1.339 miliarde. O explicatie pentru situatia din India ar fi faptul ca sistemul sanitar din aceasta tara nu este atat de bine pus la punct ca cel al uriasului galben-China, astfel ca este foarte probabil ca mijloacele de testare a starii de sanatate a locuitorilor din aceasta tara sa nu fi fost capabil sa depisteze, pe intreg teritoriul persoanele afectate de virus.

Totodata, de remarcat ca si Indonezia, pe locul trei pe continentul Asiatic, ca populatie, cu 264 milioane de locuitori, inregistreaza doar doua cazuri de infectare cu Coronavirus si, de asemenea, niciun deces.La nivel global, pe 4 martie 2020, se inregistrau 93,160 de cazuri de infectare, 3198 decese si 50690 de vindecari.

In Europa, in Italia, focarul de infectie numarul 1 in lume, dupa China, se inregistrau 2502 cazuri de infectare, 79 de morti si 160 de vindecari.De mentionat ca in America de Centrala si de Sud erau confirmate doar 17 cazuri de infectare si niciun deces. Ecuador, 7 cazuri, Mexic, 5, Brazilia, 2, Argentina, Chile, Republica Dominicana, cate 1 caz.

In Romania sunt confirmate, la aceasta ora, 4 cazuri de infectare cu Coronavirus.

Aceasta este harta interactiva, actualizata in timp real, cu situatia epidemiei globale Coronavirus-CONVID 19:

In toata lumea, erau inregistrate, la data de 4 martie 2020, infectii cu virusul ucigas in 189 de tari.

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You