Se schimbă plățile cu telefonul: Verificarea vârstei și primirea chitanțelor printr-o singură atingere

NFC Forum, organizația non-profit compusă din mari companii de tehnologie care promovează standardul NFC (Near Field Communication), prevede un viitor în care o singură atingere poate declanșa multiple acțiuni simultane.

Cu o singură atingere, de exemplu, ai putea plăti pentru achiziția ta, primi puncte pe contul de recompense și obține o chitanță digitală pe telefonul tău. Organizația a lansat un document care oferă o privire de ansamblu asupra capacității de atingere multiplă a NFC și cum ar putea fi utilizată.

Cum funcționează tehnologia NFC multi-purpose tap

Documentul explică faptul că atingerea multi-purpose „valorifică capacitatea dispozitivelor NFC de a permite atât citirea, cât și scrierea de date printr-o conexiune.” Acest lucru permite realizarea mai multor acțiuni, care de obicei necesită mai multe etape, într-un singur moment. Dacă cumperi alcool, de exemplu, atingerea pentru a plăti ar verifica automat și identitatea și vârsta ta. De asemenea, ai putea primi informații despre sustenabilitatea produsului, inclusiv modalități de reciclare a ambalajului, pe telefonul tău în momentul în care plătești.

Pentru transportul public, tehnologia ar putea asigura că ești taxat corect pentru fiecare călătorie, incluzând taxe și concesii. Dacă călătoria ta necesită un bilet pe care trebuie să-l arăți unui conductor, operatorii vor putea să-ți emită automat un bilet electronic atunci când plătești cu noua experiență de atingere multi-purpose.

Preocupări legate de confidențialitate și marketingul țintit

După cum notează The Verge, această capacitate ridică anumite preocupări legate de confidențialitate, deoarece automatizează totul, inclusiv verificarea identității. În plus, va permite companiilor să declanșeze comunicări de marketing țintite care vor ajunge direct pe smartphone-ul tău. Totuși, atingerea multi-purpose este încă în stadiile sale foarte incipiente, iar NFC Forum caută contribuții pe măsură ce explorează cazurile de utilizare pe piață pentru această tehnologie.

Organizația — care include companii precum Apple, Google și Huawei, printre altele — trebuie să efectueze teste pentru a se asigura că tehnologia NFC funcționează conform intențiilor și să definească standardele pentru a „permite livrarea pe piața de masă.”

Avantajele și potențialul viitor al tehnologiei NFC

Cu această nouă tehnologie, NFC Forum promite o experiență de plată și verificare mult simplificată și eficientă, care ar putea revoluționa modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre pentru diverse tranzacții zilnice. De la cumpărături și verificarea vârstei până la transportul public și informațiile de sustenabilitate, capacitatea de atingere multi-purpose are potențialul de a face viața mai ușoară și mai convenabilă pentru utilizatori.

Deși există preocupări legate de confidențialitate și securitate, testele și standardele riguroase pe care le va implementa NFC Forum ar putea oferi garanții că această tehnologie va fi atât sigură, cât și utilă pentru o gamă largă de aplicații viitoare.

Articole Recente

Din aceeași categorie