Ancheta

Politia trateaza cu indiferenta un ziarist care a fost jefuit

articol-opinie: Crsitian Botez

ANTE SCRIPTUM: Nu intamplator am pus fotografia cu Oana, politista fotografiata de mine, vara trecuta, in timp ce ajuta o batranica sa traverseze pe trecerea de pietoni de langa Guvern! Atunci fata a fost chemata la Minister, unde Fifor, ministrul de Interne de atunci, a felicitat-o! Atunci Cristian Botez era baiat bun pentru Politie. Cand i se fura aparatul de fotogarfiat, tacere absoluta. Desi am depus plangeri la Sectia 1 Politie, Politia Capitalei, IGPR si MAI!

Pe sase Ianuarie a.c. mi-a fost furat un NIKON 3300, cu un teleobiectiv Tamron 70-300mm din incinta Oficiului Postal 22, din Calea Victoriei 91-93, in dreptul stazii Tache Ionesc, cea care da in Piata Amzei. Am chemat politia la 3 minte dupa constatarea furtului si la maxim 5 de la savrasirea lui. Au venit doua echipaje. De la Ordine Publica si de la Judiciar. Am depus plangere. In afara de asta am fost pus in asteptare.

Intre timp am facut singur rost de probe. 3 ore de inregistrarea video, de la camera unui bar, “Fabrica De Bere Buna”, invecinat. Am obtinut informatii underground din zona. In mod specific, nu intru in amanunte. Stiu ce banda opereaza in exclusivitat in zona! Din ce sat si comuna sunt! OP 22 nu are camere de supraveghere video desi are obligatia legala sa aiba! OP 22 a fost amendat in repetate randuri de Sectia 1 Poltie din acest motiv, dar continua sa functioneze! Hotii au stat degeaba, fara sa aiba treaba cu posta, in incinta OP 22, cel putin o ora inainte sa intru eu acolo, timp in care oficiantele nu i-au intrebat nimic! Intr-o incinta de 15 metri patrati! Am serioase suspiciuni ca hotii ar fi pe mana cu functionarii OP 22.

De zile intregi incerc sa iau legatura in mod eficient cu cineva din Sectia 1. Umblu cu probele dupa mine, cu informatiile si nu am cu cine vorbi! I-am spus unui politist din biroul, celui care se ocupa de caz, de intregistrari. “Lasati stick ul si veniti mai tarziu. Noi nu avem stickuri. sau trageti-le pe niste DVD uri. Noi nu avem. Dar sa fie in sistem AVI, ca nu mai asa citim noi pe computere. Daca le dam sa le transforme la Capitala, dureaza saptamani” AM RAMAS MASCA!!!

Am facut adresa oficial catre Biroul de Presa din Politia Capitalei, in care mi-am manifestat intentia de a face un amplu material despre infractiunile de strada din zona Centrala a Capitalei, inclusiv despre bandele de hoti care fac ravagii printre cetatenii straini si romani care tranziteaza aria! Desigur, am semnalat si furtul! Se evita un raspuns sau o discutie cu mine!

S-a dus dracului presa! Politia nu mai e interesata de colaborare cu ziaristii decat dupa ce se scrie rau despre ea sau cand are nevoie de imagine!

 

Show More

Cristian Botez

Cristian Botez – jurnalist din 1991, presa scrisa, radio, televiziune. Reporter special cotidiane si periodice; reporter de televiziune, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv(criminalistica)-B1TV, National TV, Antena 1 TV. Specializat in corespondente de razboi in Orient, Africa Centrala si de Nord, fosta Yugoslavie; mari dezastre naturale-America Centrala, Japonia; investigatii, reportaje speciale, interviuri din toate domeniile. A semnat in Romania libera, Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Adevarul, Click!, Timpul, Convergence(Strasbourg). Contact: cristianbotez1965@gmail.com; telefon mobil 0725 650 335

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

We've detected that you're using Ad Blocking software. In order to keep our website free, this site is sponsored in party by advertisements. Please consider disabling Ad Blocker on this website if you enjoyed the content. Thank You